Cura - Kweet het ff niet meer! Help?

Heb je een vraag omtrent je slicer software, we zien het graag hier verschijnen
The forum Administrator has chosen to advise you that this topic is 2 months en 1 week old and that you may wish to begin a new topic or use the search feature to find a similar but newer topic.
Plaats reactie
3DRob
Berichten: 6
Lid geworden op: 03/10/22, 18:18
Netherlands

Cura - Kweet het ff niet meer! Help?

Bericht door 3DRob »

Hallo allemaal,

omdat ik 1 naar schijnt een ouwe . . . word,
2 het geheugen van een poffertje hebt,
3 telange pauzes van gebruik heb/maak
Raak ik er uit met alles, ik bedoel de software en… eigenlijk heel het 3D printen.
( mijn fout kweet ut! ) :oops:
mag ik aan jullie dus wat vragen stellen?
Als je in Cura Settings hebt verandert die blijvend moeten zijn, hoe deed je dat dan waar opslaan?

Los daarvan trouwens heb ik sinds pas de optie nodig om een print profiel van deze PC naar een andere Laptop te zetten om daar te kunnen printen met die specifieke settings,
ik geloof dat ik het kan/weet maar niet zeker.

Een tweede….derde printer in Curra aanmaken om in dit geval te kijken welke bakt er het beste van?

Ik wil experimenteren met temperatuur en snelheden.

Tis stom maar ik weet het niet helemaal meer, zodra strakjes geschreven ga ik het beknopt uitprinten als geheugensteuntje want… ( kword dement! )

VrGr Rob


Gebruikersavatar
Ch3vr0n
Site Admin
Berichten: 179
Lid geworden op: 24/09/22, 12:27
Locatie: Op m'n achterwerk
Contacteer:
Belgium

Bericht door Ch3vr0n »

Als ik specifieke instellingen wijzig die permanent moeten zijn, maak ik gewoon een nieuw kwaliteitsprofiel aan. De profielen kan je gewoon exporteren en importeren vanuit Cura.

Sent from my Pixel 3 XL using Tapatalk

Creality CR-10 Max met Bondtech DDX v3 & Slice Engineering mosquito magnum hotend
* aansturing met octoprint op Raspberry Pi 4b. Veel gebruikte filament merken: Real Filament & Sunlu
* to-do: heatbed isolatie, x-as belt tensioner, dubbele y-as riem synchronisatie

Anycubic Photon M3 Plus & Wash & Cure 2.0
* Resins: Anycubic & Phrozen
Gebruikersavatar
Hardy
Berichten: 61
Lid geworden op: 25/09/22, 19:44
Locatie: twente
Netherlands

Bericht door Hardy »

Afbeelding
Zelfbouw Ultifaker 20x20 ramps 8 bits Marlin 1.19
Zelfbouw 3D-cube 25x25 https://www.youtube.com/watch?v=udCxjZcOA-c&t=8s
Zelfbouw CoreXY 30x30 MKS-Sgen-V2 32bits KLIPPER
3DRob
Berichten: 6
Lid geworden op: 03/10/22, 18:18
Netherlands

Bericht door 3DRob »

HMMmmmm nee,
En het werkt niet Hardy!
( kijk zelf nog wel ff verder! )
.
.

HOOWWwww ja nu deed het plaatje het wel Hardy!
ja hebbes, dat was het Hardy goed zo bedankt!
.
los van dat geloof ik nu dat ik ook weet hoe ik de settings op een USB stick kan zetten -
om het vervolgens op de zaak in de laptop te zetten en daar te gebruiken.
Mooi mensen!
.
Nog even wat ander!
het licht aan mij maar de kleur settings van dit Forum daar word ik niet vrolijk van!
zwart, witte leter en blauw wat een . . . kleuren zeg.
sorry als ik bot over kom maar kweet ut niet, tis niet mijn forum zo.
( maar goed, het zal denk ik aan mij liggen! )

VrGr Rob
Gebruikersavatar
Rob52
Berichten: 219
Lid geworden op: 25/09/22, 16:57
Locatie: Gendringen
Netherlands

Bericht door Rob52 »

Rob, je kunt het zelf aanpassen in je gebruikerspaneel bij forumvoorkeuren. En anders kun je het ook doen als je bovenin een andere UI kiest. Maar handiger is het vast in te stellen in je gebruikerspaneel.

Forum UI-2.jpg

Forum UI.jpg
TwoTrees Sapphire Plus - Anycubic Deltaprinter
Gebruikersavatar
Ch3vr0n
Site Admin
Berichten: 179
Lid geworden op: 24/09/22, 12:27
Locatie: Op m'n achterwerk
Contacteer:
Belgium

Bericht door Ch3vr0n »

@3DRob welke stijl thema gebruik je? Ik kan het niet helemaal uitmaken uit je tekst. Er zijn verschillende mogelijkheden die je kan instellen en je persoonlijk keuze die je kiest zal de standaard stijl ingesteld op admin niveau overschrijven. Jouw keuze bepaalt voor hoe het er aan jouw kan het uitzien.

Feedback rond de stijl is altijd welkom al geloof ik dat de standaard stijl op admin niveau gewoon de officiële phpbb 'prosilver (darkmode)' is. En die stijl is door phpbb (de forum software) zelf ontwikkeld, al zou ik in de stijl bestanden moeten kijken op admin niveau om 100% zeker te zijn.

Ik heb enkele donkere thema's mogelijk gemaakt gezien dit vandaag de dag zowel op smartphones, computers en zelfs op browser niveau (zoals Firefox) de norm is om de gebruiker de keuze te geven tussen een lichte of een donkere stijl. Dat is iets wat vooral op mobiele toestellen en hun onderliggende gebruikte scherm technologie batterijduur ten goede komt.

Sent from my Pixel 3 XL using Tapatalk
Creality CR-10 Max met Bondtech DDX v3 & Slice Engineering mosquito magnum hotend
* aansturing met octoprint op Raspberry Pi 4b. Veel gebruikte filament merken: Real Filament & Sunlu
* to-do: heatbed isolatie, x-as belt tensioner, dubbele y-as riem synchronisatie

Anycubic Photon M3 Plus & Wash & Cure 2.0
* Resins: Anycubic & Phrozen
3DRob
Berichten: 6
Lid geworden op: 03/10/22, 18:18
Netherlands

Bericht door 3DRob »

Hallo lieve mensen allemaal weer,

ZOOWWwwww en dat maakt een verschil zeg!!!
Rob52 ik kan je wel Z… (HUUuuu nou laten we dat nu ook weer niet doen LOL! )
nee maar zonder dolle, heerlijk zeg! Dat Prosilver, man man man VEEL BETER!
Ik zeg het nu grof maar voelde me helemaal in Gr . F stemming, wat een verschil zeg!
.
komt natuurlijk ook door mijzelf maar zo kreeg ik het standaard toen ik hier kwam.
Dit op de een of andere manier is… tja kweet ut niet maar…
Ch3vr0n  Zo is het heerlijk! ( kweet niet wat het is maar had er moeite mee! )
.
MAAR kom op we gaan gelijk weer verder!

Waarschijnlijk in eerdere versies als je in Cura dingetjes veranderde dan ging dat bij mij na –
afsluiten weer terug in de oude staat.
Nu geloof ik dat als je een setting verandert dat na sluiten het zo blijft staan.
( het licht aan mij want kan met geen 1 software omgaan! Ik vergeet ook veel! )
dan zit je na een tijdje zo van hoe ging dat ookweer?

Zit nu ook met dat de extruder iets te mager PLA poept waardoor je net wel genoeg maar toch…
1 moet denk ik controleren of ik de 100MM test nog wel goed heb,
en 2 of mijn duuw tandwiel nog wel schoon is voor genoeg grip op het PLA.
( voorheen had ik een tandwiel vol PLA waardoor de grip niet meer optimaal was )

MAAR tot zo ver weer eventjes beste mensen.
VrGr Rob
Gebruikersavatar
Ch3vr0n
Site Admin
Berichten: 179
Lid geworden op: 24/09/22, 12:27
Locatie: Op m'n achterwerk
Contacteer:
Belgium

Bericht door Ch3vr0n »

Standaard prosilver of officiële "dark edition"? :) Met die "Dark Mode" switch in de 2e afbeelding kan je thema's die geen dark mode hebben dark mode geven (via css inversie, maar das verre van perfect ^^). En donkere thema's weer een lichte kleur.

Enfin, mooi dat je weer blij bent. Ik laat de keuze liever aan de gebruiker.
Creality CR-10 Max met Bondtech DDX v3 & Slice Engineering mosquito magnum hotend
* aansturing met octoprint op Raspberry Pi 4b. Veel gebruikte filament merken: Real Filament & Sunlu
* to-do: heatbed isolatie, x-as belt tensioner, dubbele y-as riem synchronisatie

Anycubic Photon M3 Plus & Wash & Cure 2.0
* Resins: Anycubic & Phrozen
3DRob
Berichten: 6
Lid geworden op: 03/10/22, 18:18
Netherlands

Bericht door 3DRob »

Hallo Ch3vr0n


Zoals hier boven dus Prosilver en in de hoek Dark Mode.
Voor de rest heb ik niet getest want weet niet wat er dan gebeurt en dit is mij goed!
( tis prima zo, ja ben er zo erg blij mee! )
.
Als het niet erg is nog een klein vraagje?
Ik heb hier Cura 4.13.1 in het Nederlands,
Is het mogelijk om ff kort over te schakelen naar Enels MAAR dan zonder dat de settings vergaan?
Dat je dus heen en weer kunt schakelen?
.
los van dit alles hoop ik dat jou Forum een beetje loopt / draaid en dat het je / jullie goed gaat!
.
VrGr Rob
Gebruikersavatar
Rob52
Berichten: 219
Lid geworden op: 25/09/22, 16:57
Locatie: Gendringen
Netherlands

Bericht door Rob52 »

Rob, je kunt gewoon tussen talen wisselen in Cura. Enige is dat het niet direct ingaat. Pas wanneer je Cura daarna opnieuw start is de nieuw ingestelde taal geldig. Je kunt het dus niet wisselen tijdens een project zonder opnieuw op te moeten starten. Maar je profielen blijven gewoon van kracht.
TwoTrees Sapphire Plus - Anycubic Deltaprinter
Plaats reactie

Maak een account aan of log in om deel te nemen aan de discussie

Je moet lid zijn om een ​​reactie te kunnen plaatsen

Maak een account aan

Geen lid? Registreer om lid te worden van onze community
Leden kunnen hun eigen onderwerpen starten en zich abonneren op onderwerpen
Het is gratis en duurt maar een minuut

Registreer

Log in