Te veel / te vroege purge na filamentwissel Onderwerp is opgelost

Vragen over het gebruik van een de printer, toepassingen etc...
The forum Administrator has chosen to advise you that this topic is 1 year en 7 months old and that you may wish to begin a new topic or use the search feature to find a similar but newer topic.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Rob52
Berichten: 539
Lid geworden op: 25/09/22, 16:57
Locatie: Gendringen
Netherlands

Te veel / te vroege purge na filamentwissel

#1

Bericht door Rob52 »

Ik ben bezig met wat prints in 2 kleuren. Niks nieuws want dat deed al wel vaker. Maar nu blijkt dat na de filamentwissel, ingesteld in Cura, de eerste aanzet voor, in dit geval tekst, een dikke klodder geeft. Daardoor wordt de print meteen onbruikbaar want dit is niet meer bij te werken. Komt iemand dit bekend voor? Ik heb het geprobeerd goed te bekijken als het gebeurt en het lijkt erop of de extruder al begint voordat nozzle bij et oppervlak is aangekomen. Wat ik nog niet geprobeerd heb of het misschien uitmaakt als ik een andere slicer of een eerdere versie van Cura gebruik. Het gebeurt namelijk bij beide printers die ik in gebruik heb.
fl1.jpg
fl1.jpg (8.94 KiB) 1329 keer bekeken
fl2.jpg
fl2.jpg (13.21 KiB) 1329 keer bekeken
Toegevoegd in 12 uren 28 minuten 29 secondes:
Voorlopig heb ik het opgelost door er een swipe torentje bij te plaatsen die voordat de tekst geschreven wordt moet worden geprint. Maar dat is natuurlijk niet de echte oplossing voor het probleem.
TwoTrees Sapphire Plus - Anycubic Deltaprinter
Gebruikersavatar
Hardy
Berichten: 224
Lid geworden op: 25/09/22, 19:44
Locatie: twente
Netherlands

#2

Bericht door Hardy »

Kun je dit niet beïnvloeden met de resume purge instelling in Marlin's Configuration.adv.h onder #define ADVANCED_PAUSE_FEATURE ?
Zelfbouw Ultifaker 20x20 ramps 8 bits Marlin 1.19
Zelfbouw 3D-cube 25x25 https://www.youtube.com/watch?v=udCxjZcOA-c&t=8s
Zelfbouw CoreXY 30x30 MKS-Sgen-V2 32bits KLIPPER
Gebruikersavatar
Rob52
Berichten: 539
Lid geworden op: 25/09/22, 16:57
Locatie: Gendringen
Netherlands

#3

Bericht door Rob52 »

Dank je. Ik ga dat eens bekijken.
TwoTrees Sapphire Plus - Anycubic Deltaprinter
Gebruikersavatar
Rob52
Berichten: 539
Lid geworden op: 25/09/22, 16:57
Locatie: Gendringen
Netherlands

#4

Bericht door Rob52 »

Ik kan er zo geen instelling in ontdekken die er invloed op heeft. Maar ik ga wel eens proberen om de instelling in Cura te veranderen naar "Use firmware configuration".

Toegevoegd in 15 uren 45 minuten 31 secondes:
Ik heb eens verder gezocht en het is iets dat sinds begin 2020 wel vaker wordt besproken. Alleen lees ik er nergens een echte oplossing voor. In dat geval helt mijn extra toegevoegde wipe tower dus wel effectief. Je moet er alleen wel voor zorgen dat je zeker weet dat de wipe tower als eerste wordt gebruikt wanneer je de objecten hebt vermenigvuldigd. Maar wie weet komt er toch nog ergens een instelling die het echt kan verhelpen. Wel vreemd want toen een paar jaar geleden met 2 kleuren begon te printen had ik nergens last van.
TwoTrees Sapphire Plus - Anycubic Deltaprinter
Gebruikersavatar
Wim62
Berichten: 395
Lid geworden op: 25/09/22, 17:12
Locatie: Arnhem
Netherlands

#5

Bericht door Wim62 »

Ik weet niet hoe jij de filamentwissel hebt ingesteld in cura .
Maar ik doe het met pause at height in cura .
Met vriendelijke groet
Wim

Prusa mk4
Gebruikersavatar
Rob52
Berichten: 539
Lid geworden op: 25/09/22, 16:57
Locatie: Gendringen
Netherlands

#6

Bericht door Rob52 »

Dat kan ik inderdaad ook nog eens proberen. Ik gebruik normaal gesproken de functie Filament Change in nabewerking G-code. Daar kun je dan ook de load- en unload afstand en de parkeerplek in aangeven zonder dit in de firmware aan te passen.
TwoTrees Sapphire Plus - Anycubic Deltaprinter
Gebruikersavatar
Wim62
Berichten: 395
Lid geworden op: 25/09/22, 17:12
Locatie: Arnhem
Netherlands

#7

Bericht door Wim62 »

Ik hebt even een testje geprint met de (pause at height) in cura 5.1.0.
Ik vind het er niet verkeerd uitzien .
Afbeelding

Dus het is nog steeds goed mogelijk zonder dat je er een dikke druppel op krijgt
Met vriendelijke groet
Wim

Prusa mk4
Gebruikersavatar
Rob52
Berichten: 539
Lid geworden op: 25/09/22, 16:57
Locatie: Gendringen
Netherlands

#8

Bericht door Rob52 »

Het heeft bij ook altijd prima gewerkt, tot voor kort. Maar ik kan niet eenvoudig nagaan wat ik heb veranderd. Ik heb een paar maanden weinig of niets geprint en heb het sinds kort weer helemaal opgepakt.
TwoTrees Sapphire Plus - Anycubic Deltaprinter
Gebruikersavatar
Ch3vr0n
Site Admin
Berichten: 602
Lid geworden op: 24/09/22, 12:27
Locatie: Op m'n achterwerk
Contacteer:
Belgium

#9

Bericht door Ch3vr0n »

Pause at height heeft normaal 2 opties (in cura tenminste), layer & mm. Ikzelf gebruik de cura filament swap functie en zend de nozzle naar linker onderhoek. Daarna moet ik nergens aankomen. Filament rolt eruit, nieuwe inladen en dan op "Purge" duwen. De bondtech firmware op de mijne duwt er daarna 50mm door denk ik. Na een paar keer purgen kan ik op resume drukken en print gaat netjes verder
Creality CR-10 Max met Bondtech DDX v3 & Slice Engineering mosquito magnum hotend
* aansturing met octoprint op Raspberry Pi 4b. Veel gebruikte filament merken: Real Filament & Sunlu
* to-do: heatbed isolatie, x-as belt tensioner, dubbele y-as riem synchronisatie

Bambulab X1C + 2 AMS

Anycubic Photon M3 Plus & Wash & Cure 2.0
* Resins: Anycubic & Phrozen
Gebruikersavatar
Rob52
Berichten: 539
Lid geworden op: 25/09/22, 16:57
Locatie: Gendringen
Netherlands

#10

Bericht door Rob52 »

Zo werkte ik er ook altijd mee. Alles werkt goed, alleen wanneer de nozzle de print raakt drukt er in één keer te veel filament uit. Het rare is dat als ik dus eerst even een swipe tower benut en de nozzle komt dan op de nieuwe plek om te beginnen er niks aan de hand is, behalve dan dat die blob op de wipe tower terecht komt..

Toegevoegd in 1 uur 3 minuten 24 secondes:
Nu wilde ik het met m'n telefoon filmen, maar doordat die telkens verkeerd scherp stelde duurde het langer voordat ik het printen weer hervatte. Met als resultaat dat er nog wat filament uitgelopen was en er nu dus geen blob aan het begin zat. Kennelijk is dat dus de oplossing en moet ik langer wachten voordat ik herstart.
TwoTrees Sapphire Plus - Anycubic Deltaprinter
Plaats reactie

Maak een account aan of log in om deel te nemen aan de discussie

Je moet lid zijn om een ​​reactie te kunnen plaatsen

Maak een account aan

Geen lid? Registreer om lid te worden van onze community
Leden kunnen hun eigen onderwerpen starten en zich abonneren op onderwerpen
Het is gratis en duurt maar een minuut

Registreer

Log in

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten