Foto's of plaatjes toevoegen aan bericht

Diverse manieren uitgelegd over hoe men een afbeelding kan toevoegen aan een bericht.

Gebruikersavatar
Rob52
Berichten: 552
Lid geworden op: 25/09/22, 16:57
Locatie: Gendringen
Netherlands

Foto's of plaatjes toevoegen aan bericht

#1

Bericht door Rob52 »

Op elk forum kom je op een gegeven moment de vraag tegen; "Hoe kan ik een foto of plaatje bij m'n bericht plaatsen?"

Voor niet elk forum is dat hetzelfde. Een korte uitleg voor dit forum.

Gemakkelijkste manier.
Je schrijft een bericht door tekst in te voeren onderaan in het vak "Snelle reactie".

Op het moment dat je een foto of afbeelding wilt invoegen klik je onder het vak op de tekst Add image to post. Er opent nu een popup. Daarin kun je instellen hoe groot je afbeelding maximaal mag zijn. De keuze voor een 15 inch scherm voldoet in de meeste gevallen. De grootte maakt op dit forum niet veel uit omdat er miniaturen worden geplaatst. Hooguit kan de maximale grootte van het bestand worden overschreden. In dat geval moet je een kleinere grootte kiezen

Klik nu op Kies afbeelding en zoek de afbeelding op je pc. Zodra je die hebt gevonden klik je op Openen en je afbeelding wordt automatisch in de tekst geplaatst. Je kunt dit herhalen voor meerdere foto's.

Bedenk wel dat op deze manier de foto's als miniaturen worden weergegeven, met de mogelijkheid om die in een nieuw tabblad vergroot zichtbaar te maken. Voor het direct op juiste grootte weergeven is de manier die hieronder beschreven wordt nodig.

Alternatieve manier.
Een andere mogelijkheid is wanneer je op de knop onder het vak Snelle reactie klikt waar Volledige Bewerker en Voorbeeld op staat. Je kunt nu ook onderaan het tabblad Bijlagen kiezen. Nu kun je klikken op Bestand kiezen. Kies het bestand op je pc en klik op openen. Het plaatje kan nu worden toegevoegd door op de knop Bestand toevoegen te klikken. Het plaatje wordt nu in het bericht geplaatst maar je ziet het niet in de tekst. Je kunt door op Voorbeeld te klikken zien hoe het e.e.a. er uit komt te zien. Wil je de controle hebben over waar de plaatjes precies in je tekst komen te staan, dan kies je bij de bestanden die nu als gedownload staan vermeld de knop Plaats in tekst. Je kunt nu deze link in de tekst eventueel verplaatsen als je die ergens anders wilt hebben staan.

Met de knop Verwijder bestand wordt het plaatje definitief verwijderd.

Invoegen d.m.v. link.
In beide gevallen is het ook nog mogelijk om een afbeelding d.m.v. een link naar een plek op internet in te voegen. Let er daarbij wel op dat er geen copyright wordt geschonden. Het is altijd een goed idee om voor de zekerheid de bron te vermelden. Klik op het moment dat je een afbeelding op deze manier wilt invoegen op het "fotootje" bovenin je berichtenvenster waar je je bericht aan het typen bent. Onderstaande dus.
image link.jpg
image link.jpg (13.28 KiB) 1222 keer bekeken

In de tekst komen nu de volgende tekens te staan, de zogenaamde tags.

Code: Selecteer alles

[img][/img]
De cursor knippert precies in het midden van de twee middelste haken. Plak nu de link van het plaatje dat je op internet hebt gevonden tussen deze 2 haken. Wanneer je nu op Voorbeeld klikt zul je als het goed is het gekozen plaatje d.m.v. de link in je tekst zien staan.

Voor het kopiëren van de link van een plaatje op internet ga je met je muis op het plaatje staan, klikt met je rechter muisknop en kiest Adres van afbeelding kopiëren.

Hopelijk gaat het met deze kleine handleiding lukken om je berichten met wat beeldmateriaal op te leuken. Succes!
TwoTrees Sapphire Plus - Anycubic Deltaprinter
Gesloten

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten