Citeren of quoten

Uitleg over hoe correct te antwoorden en/of quoten op het forum.

Gebruikersavatar
Rob52
Berichten: 552
Lid geworden op: 25/09/22, 16:57
Locatie: Gendringen
Netherlands

Citeren of quoten

#1

Bericht door Rob52 »

Het leesbaar houden van een forum kost het forumteam een hoop tijd omdat niet iedereen even bekwaam is in het hoe, wat en waarom bij het gebruik van het forum. Op zich geeft dat niet want daarvoor is het forumteam er ook om het in rechte banen te leiden. Echter, er wordt uiteindelijk toch wel enige discipline van de gebruikers verwacht. Vandaar toch maar even een aanwijzing hoe een reactie correct te plaatsen en het voor iedereen een beetje leesbaar te houden. En natuurlijk geldt deze regel voor al die anderen, want jij doet het natuurlijk altijd al goed :roll: . Maar goed dan toch maar even voor al die "anderen" die het nog niet helemaal begrepen hebben of niet wisten.

1. Reageer je direct op het bericht ervoor dan kun je meteen reageren in het berichtenvak Snelle Reactie onderin of klik je op de knop Plaats reactie links bovenaan in het topic van het desbetreffende onderwerp. En je schrijft je reactie. De Quote knop voor de laatste reactie is bij voorbaat al automatisch uitgeschakeld om onnodig quoten te voorkomen.

2. Reageer je direct op het bericht ervoor maar wil je bewust toch een deel uit het voorgaande bericht aanhalen dan kun je dat deel van de tekst selecteren en vervolgens op het ballonnetje dat verschijnt met Citeer klikken en de te citeren tekst verschijnt in het antwoordvak. Dan schrijf je je reactie op het voorgaande bericht. Het gaat dus duidelijk om een deel van de tekst van het laatste bericht en NIET het hele bericht.

3. Reageer je op een bericht dat verder terug staat dan kun je om dat duidelijk te maken op de Citeer knop in dat bericht klikken en dan, indien gewenst, het hele bericht gebruiken. Of je kunt er een deel van gebruiken op dezelfde manier als eerder beschreven door het deel van de tekst te selecteren en op het ballonnetje met Citeer te klikken en vervolgens je reactie schrijven. Dit kun je ook combineren met diverse andere reacties. Voor dat doel is er op dit forum een extra extensie geïnstalleerd die het makkelijk maakt om snel meerdere quotes in 1 bericht samen te voegen. Voortaan kan je eenvoudig meerdere personen citeren (met correcte naam/bericht verwijzing!). Klik daarvoor gewoon op het dubbele tekstballon icoontje bij een bericht. Rechts onderaan zal een klein nieuw kader verschijnen met het aantal berichten klaar om te citeren (vb: Citeer (2)). Gedaan met selecteren? Klik dan gewoon op "Citeer (x)" en je citaten zullen in het "Snelle reactie" venster verschijnen, klaar om op te reageren! Handig en snel! Klik op het prullenbak icoontje om alle geselecteerde berichten snel te deselecteren.

4. En dan de al wel bekende tussenoplossing is het "at teken", @ deze dus. Reageer je op een willekeurig eerder bericht dan kun je dat duidelijk aan een forumlid richten door de zin te beginnen met @ Nickname van het forumlid, en dan je reactie te schrijven. Zo kun je ook heel gemakkelijk meerdere reactie aan diverse forumleden direct plaatsen in 1 bericht. Dit is vooral gebruikt wanneer er geen teksten worden herhaald, maar alleen één of meerdere forumleden worden aangesproken.

In principe is het niet de bedoeling om complete verhalen van iemand te citeren. Vaak gaat het maar om een klein deel uit een bericht. Probeer ook, indien mogelijk om meerdere citaten ineen, de zogenaamde geneste quotes, te voorkomen. Dit maakt het voor de gebruikers een stuk leesbaarder. Alhoewel daarvoor speciaal op de forum een extensie is toegevoegd. Scroll citaten: Gedaan met citaten die je halve scherm in nemen. Deze worden (incl afbeeldingen) herschaald en scrollbaar gemaakt!

Vergelijk het maar met een gewoon gesprek. Daarin citeer je eigenlijk alleen maar iemand wanneer je op iets terug valt dat iemand zei of als het een bepaald deel uit het voorgaande gesprek betreft. Je herhaalt niet iedere uitspraak in z'n geheel van degene waarmee je in gesprek bent. Zo is het ook met een forum. :wink: Je citeert dus bijna nooit de gehele tekst uit het bericht om je reactie te geven. In de praktijk blijkt het vaak helemaal niet nodig te quoten en is een eenvoudige reactie al duidelijk genoeg om het verhaal te blijven volgen.

Het is dus allemaal niet zo moeilijk, je moet het alleen maar even weten.
TwoTrees Sapphire Plus - Anycubic Deltaprinter
Gesloten

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten