Hulp gevraagd bij Klipper

Vragen over het gebruik van een de printer, toepassingen etc...
The forum Administrator has chosen to advise you that this topic is 1 year en 8 months old and that you may wish to begin a new topic or use the search feature to find a similar but newer topic.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Hardy
Berichten: 224
Lid geworden op: 25/09/22, 19:44
Locatie: twente
Netherlands

Hulp gevraagd bij Klipper

#1

Bericht door Hardy »

k ben uit nieuwsgierigheid begonnen om mijn CoreXY printer te gaan gebruiken met Klipper/Mainsail i.p.v. Marlin, de installatie is inmiddels gelukt en de eerste test printjes zijn er uitgelopen, maar uiteraard kom ik toch met enkele vragen te zitten waarvan de oplossing nog niet heb kunnen vinden.
1: de printsnelheid is erg laag, b.v. een test x/yCube duurt ongeveer een uur terwijl in Cura (printsnelheid 60mm/sec) en ook in Mainsail 20 min. wordt aangegeven, de instellingen zijn volgens mij wel redelijk goed.

[printer]
kinematics: corexy
max_velocity: 300
max_accel: 4000
max_accel_to_decel: 25
square_corner_velocity: 20
#max_z_velocity: 25
#max_z_accel: 100

2:Omdat ik ook Sensorless_Homing gebruik heb ik hiervoor een eigen Home macro gemaakt, maar hiervoor zou ik eigenlijk de home button van Mainsail willen uitschakelen, want die werkt niet goed met Sensorless_Homing, ook hier kan ik niet echt iets over vinden.
Is er hier misschien iemand die hier iets meer over weet?

Groeten Hardy
Zelfbouw Ultifaker 20x20 ramps 8 bits Marlin 1.19
Zelfbouw 3D-cube 25x25 https://www.youtube.com/watch?v=udCxjZcOA-c&t=8s
Zelfbouw CoreXY 30x30 MKS-Sgen-V2 32bits KLIPPER
Gebruikersavatar
Rob52
Berichten: 539
Lid geworden op: 25/09/22, 16:57
Locatie: Gendringen
Netherlands

#2

Bericht door Rob52 »

Ik heb zelf totaal geen ervaring met Klipper. Maar als ik snel even Google dan kom ik tegen dat je de Sensorless_Homing gewoon kunt instellen in printer.cfg Hier is de link. Ik weet niet of je dat ook bedoelt met je eigen Macro. Maar ik kan het natuurlijk helemaal mis hebben.
TwoTrees Sapphire Plus - Anycubic Deltaprinter
Gebruikersavatar
Hardy
Berichten: 224
Lid geworden op: 25/09/22, 19:44
Locatie: twente
Netherlands

#3

Bericht door Hardy »

Bedankt Rob, maar die link ken ik al wel, bij Klipper doe je alles met de printer.cfg, is best interessant, je kunt snel, zonder opnieuw te hoeven compileren, wijzigingen aanbrengen en testen, maar is ook wel weer ingewikkeld door de vele parameters die je moet leren.
De Sensorles_Homing werkt al wel, alleen heeft het interface van Mainsail zelf ook een Home knop en die moet je eerst bedienen voordat je verder iets kunt met de printer, maar wanneer ik die gebruik dan werkt de Sensorless_Homing niet altijd goed, omdat tussen endstop BEMF metingen van de X/Y assen een Delay moet zitten en daarom heb ik hiervoor een nieuwe Home_macro gemaakt die wel goed werkt, dus eigenlijk zou ik die de ander Home knop moeten kunnen vervangen of uitschakelen.
Zelfbouw Ultifaker 20x20 ramps 8 bits Marlin 1.19
Zelfbouw 3D-cube 25x25 https://www.youtube.com/watch?v=udCxjZcOA-c&t=8s
Zelfbouw CoreXY 30x30 MKS-Sgen-V2 32bits KLIPPER
Gebruikersavatar
Rob52
Berichten: 539
Lid geworden op: 25/09/22, 16:57
Locatie: Gendringen
Netherlands

#4

Bericht door Rob52 »

Helaas kan ik je er niet bij helpen. Maar het is wel voor mij een zetje in de rug om een printer eens uit te rusten met Klipper, al is het alleen maar voor het leerproces. Hopelijk melden zich hier op korte termijn mensen aan die er al wel ervaring mee hebben. Alleen zijn er zover ik me van het vorige forum herinner niet veel mensen die Sensorless Homing toepassen. Maar ik blijf het volgen.
TwoTrees Sapphire Plus - Anycubic Deltaprinter
Gebruikersavatar
Puffeltje
Berichten: 104
Lid geworden op: 28/09/22, 13:30
Locatie: Beverwijk
Netherlands

#5

Bericht door Puffeltje »

sensorless homing had ik in het verleden ook toegepast. omdat ik dit niet correct ingeregeld kreeg (vaak valse endstopmeldingen) ben ik toch weer overgestapt op de mechanische schakelaars.

Je zegt dat je de home knop van mainsail eerst moet bedienen voor je verder kunt met de printer. Maar als je een eigen macro hebt voor het homen kun je die macro toch ook als eerste afvuren? Als de printer dan is gehomed zou mainsail daar toch geen moeite mee moeten hebben. Mogelijk dat je in je macro nog wel kenbaar moet maken aan klipper dat de homing geslaagd is.

Zet je homing macro hier eens neer dan kunnen we kijken of jouw macro bij ons voldoende werkt om de printer in een gehomede status te krijgen.
Ender 5 Plus omgebouwd naar Mercury One.1 , voorzien van BigTreeTech Manta M8P V2, raspberry pi CM4, EBB36, Phaetus Rapido Hotend 2 UHF - DFR0550 display - Klipper met CANbus
Gebruikersavatar
Hardy
Berichten: 224
Lid geworden op: 25/09/22, 19:44
Locatie: twente
Netherlands

#6

Bericht door Hardy »

Ik heb het inmiddels alles aan de praat, had toch nog te maken met de Sensorles_Homing instellingen, ik heb de motorstromen van x/y iets verlaagd en toen opnieuw gekalibreerd, alles werkt nu perfect, ook de printsnelheid is nu goed, ik heb "square_corner_velocity" verwijder en de "max_accel_to_decel" op 1000 gezet.
Tevens Z_align ingesteld voor een perfect horizontaal bed en nog even m'n PI cameraatje weer aangesloten, en werkt ook goed.
Ik ben zo wel tevreden over, de test prints zien er ook goed uit.
Zelfbouw Ultifaker 20x20 ramps 8 bits Marlin 1.19
Zelfbouw 3D-cube 25x25 https://www.youtube.com/watch?v=udCxjZcOA-c&t=8s
Zelfbouw CoreXY 30x30 MKS-Sgen-V2 32bits KLIPPER
Plaats reactie

Maak een account aan of log in om deel te nemen aan de discussie

Je moet lid zijn om een ​​reactie te kunnen plaatsen

Maak een account aan

Geen lid? Registreer om lid te worden van onze community
Leden kunnen hun eigen onderwerpen starten en zich abonneren op onderwerpen
Het is gratis en duurt maar een minuut

Registreer

Log in

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten