Draadjes dwars door de print heen in Cura

Heb je een vraag omtrent je slicer software, we zien het graag hier verschijnen
The forum Administrator has chosen to advise you that this topic is 1 year en 4 weeks old and that you may wish to begin a new topic or use the search feature to find a similar but newer topic.
Plaats reactie
3DRob
Berichten: 17
Lid geworden op: 03/10/22, 18:18
Netherlands

Draadjes dwars door de print heen in Cura

#1

Bericht door 3DRob »

ik heb hier op deze PC geen Cura MAAR:
hoogst irritant bij ik denk alle lagen en zeker bij de eerste laag reist de nozzle –
soms dwars over naar een andere plek,
EN JAHAaaa trekt ie natuurlijk een draadje dwars door de print waar hij juist mooi glad moet wezen.
Wat doen jullie daar tegen?
Mij staat iets bij van buitenste of juist binnenste laag eerst?
En of Travel / reizen alleen over de print of zo iets?
Beste mensen naar welke setings zou ik kunnen kijken?
.
en nog een ander vraagje?
Ik vind die eerste laagjes zitten soms net nog niet los,
waarschijnlijk staat mijn Nozzle dan ook wat te hoog van het Heated Bed af.(mijn fout oké)
de vraag is:
kon je in Cura de eerste laag of lagen met iets meer hitte extruden / poepen?

Ik ben eerlijk ik heb het op de laptop waar ik Cura op heb nog niet bekeken!
Het is ook geen levensbedreigende…

VrGr uit Vlaardingen!
Rob
Barbara
Berichten: 62
Lid geworden op: 31/12/22, 20:46
Netherlands

#2

Bericht door Barbara »

Hallo Rob,

Ik gebruik de Engelstalige versie van Cura, maar ik denk dat ik het wel eenvoudig uit kan leggen.
Je kunt ervoor zorgen dat de nozzle bij bewegingen zonder te printen niet over reeds geprinte lijnen gaat.
Deze functie kom ik tegen in het menu 'Travel' en is een hokje wat je aan/uit moet vinken.
Als je dit al aan hebt staan zou ik zelf de retraction iets hoger zetten.

Succes
Bambu Lab P1P met AMS
Creality Ender 3
Cura 5.3.1
Bambu Studio
Gebruikersavatar
Rob52
Berichten: 614
Lid geworden op: 25/09/22, 16:57
Locatie: Gendringen
Netherlands

#3

Bericht door Rob52 »

Afgezien van de meest gebruikelijke optie die Barbara al aangeeft kun je optioneel ook de Z-sprong toepassen. Daarbij gaat de nozzle bij verplaatsing eerst een stukje omhoog en raakt zo nooit de print. Kost wel meer tijd en de z-as is continu aan het op en neer aan het bewegen. Alhoewel dat geen kwaad kan. Er vanuit gaande dat je retractie voldoende is en die niet de oorzaak is van de draden.
Laatst gewijzigd door Rob52 op 22/06/23, 19:35, 1 keer totaal gewijzigd.
TwoTrees Sapphire Plus - Anycubic Deltaprinter
Gebruikersavatar
Ch3vr0n
Site Admin
Berichten: 634
Lid geworden op: 24/09/22, 12:27
Locatie: Op m'n achterwerk
Contacteer:
Belgium

#4

Bericht door Ch3vr0n »

De 2 dingen die mij bij "draadjes" eraan doet denken zijn 1 modelling errors (waardoor slicer denkt dat er een lijn moet getrokken worden waar dat niet zo hoeft) en 2: retraction settings.
Creality CR-10 Max met Bondtech DDX v3 & Slice Engineering mosquito magnum hotend
* aansturing met octoprint op Raspberry Pi 4b. Veel gebruikte filament merken: Real Filament & Sunlu
* to-do: heatbed isolatie, x-as belt tensioner, dubbele y-as riem synchronisatie

Bambulab X1C + 2 AMS

Anycubic Photon M3 Plus & Wash & Cure 2.0
* Resins: Anycubic & Phrozen
3DRob
Berichten: 17
Lid geworden op: 03/10/22, 18:18
Netherlands

#5

Bericht door 3DRob »

HEEee Hallo,

Barbara en Ch3vr0n weet ik niet maar Rob52 ken ik nog van het vorige forum,
MAAR of ik je nu wel of niet ken / kan / kon ik wens jullie allemaal al het beste toe!
.
Barbera ja zal ik even zoeken en van die Z Hop Robwas het gloof ik zal ik OOK even zoeken.
Ch3vr0n HMMMJJJAAaaaaa zou ook nog kunnen! Ietsjes meer retraction
alhoewel ik dat niet te veel wil gaan doen!
.
en kzat mu ook te bedenken ik wil mijn skirt wat verder van de print, daar soms ook draadjes..

.
De printers staan op mijn werk dus Maandag zal ik even kijken,
Nogmaals dank voor de antwoorden allemaal!
.
nog iets waar ik nog wel eens naar zoek is: WAAR het staat in Cura.
Ik bedoel dit:
https://www.google.com/search?rlz=1C1GC ... 45&dpr=1.1


tot zo ver weer!
VrGr Rob
Gebruikersavatar
Ch3vr0n
Site Admin
Berichten: 634
Lid geworden op: 24/09/22, 12:27
Locatie: Op m'n achterwerk
Contacteer:
Belgium

#6

Bericht door Ch3vr0n »

3drob is voor mij ook nieuw denk ik (niet zeker), 3dwim kende ik wel tenzij je van naam bent veranderd

Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk
Creality CR-10 Max met Bondtech DDX v3 & Slice Engineering mosquito magnum hotend
* aansturing met octoprint op Raspberry Pi 4b. Veel gebruikte filament merken: Real Filament & Sunlu
* to-do: heatbed isolatie, x-as belt tensioner, dubbele y-as riem synchronisatie

Bambulab X1C + 2 AMS

Anycubic Photon M3 Plus & Wash & Cure 2.0
* Resins: Anycubic & Phrozen
Gebruikersavatar
Wim62
Berichten: 438
Lid geworden op: 25/09/22, 17:12
Locatie: Arnhem
Netherlands

#7

Bericht door Wim62 »

3drob zat al van het begin van het nl forum erbij ..
Ik herinner hem aan de manier van schrijven en hoe hij het brengt .
Hij is al meer dan 10 jaar met 3d printen bezig , maar weet niet of dat hij altijd actief is en was .
Met vriendelijke groet
Wim

Prusa mk4
3DRob
Berichten: 17
Lid geworden op: 03/10/22, 18:18
Netherlands

#8

Bericht door 3DRob »

Hallo ook Wim62,
JAAAaaaa wij kennen elkaar Wim! ( leuk hoor jullie nog actief! )
Ik heb een tijd niet meer kunnen 3D printen Wim vandaar.
2 Zoons dan komt er vrouwelijk schoon en die gaan dan weer baby'tjus maken,
nou iedereen kent het wel dan gaat Oma zich Oma voelen en wie moet daar dan toch weer achter aan huppelen??? :)
JA, natuurlijk! Ik was zwaar de Sjaak! MAAR er komt weer een beetje rust in huize Rob en dus. . .
Hoop dat 3dwim ook nog goed gaat!
Dus nee niet constant kunnen printen Wim, en Ch3vr0n dat zijn dus ouwe rotten in … met de hobby! ;)
.
MAAR ik heb nu een printer ( waar ik mee begon! Ze doen het nog steeds! LOL )
op mijn werk met goedkuren van de grote baas!
En via via werd er contact met mij gezocht om een Ender aan de praat te krijgen.
( nieuw nooit gedraaid! )
Het foutje was simpel de monteur had 2 stekkertjes verwisselt Z en extruder Motor.
De nieuwe eigenaar moet zich nog weer helemaal inwerken in de wereld van 3D.
En ik geef hem een zetje! ( blijft altijd weer de vraag . . . )
MAAR heb wel al meer mensen kunnen helpen, word er niet rijk van maar... ( Geeft voldoening! )
.
heb trouwens ook nog wel meer vraagjes nog?
Ik heb hier nog een paar Arduinoows en ramps 1.4 – :geek:
ik zat een beetje te kijken of ik dat strakjes nog zou kunnen laten draaien? ( software Matig dan )
ik geloof dat Bart de software nog heeft staan:
http://www.bartvenneker.nl/index.php?art=0017
Met dat u8glib library nog en als je omlaag scrolt heeft hij ook Marlin 1.1.8, Maart 2018 nog.
Vraag ik mij af zou dat op de nieuwe Arduino software ook nog weer draaien?
Die op de zaak is ook Arduino met Ramps 1.4 dus je zou zeggen…

MAAR,
ik stop er even mee want… :|

Iedereen natuurlijk de Gezonde en Vriendelijke Groeten uit Vlaardingen!
Rob
Plaats reactie

Maak een account aan of log in om deel te nemen aan de discussie

Je moet lid zijn om een ​​reactie te kunnen plaatsen

Maak een account aan

Geen lid? Registreer om lid te worden van onze community
Leden kunnen hun eigen onderwerpen starten en zich abonneren op onderwerpen
Het is gratis en duurt maar een minuut

Registreer

Log in

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten