Heb je een geslaagde print die je wil delen? Mooi, we bekijken het graag hier.
The forum Administrator has chosen to advise you that this topic is 1 year en 1 month old and that you may wish to begin a new topic or use the search feature to find a similar but newer topic.
Alleen hebt ik de deksel niet massief gemaakt .
Schroeven 8 stuks van m3x16 .
Het onderste deel van het scharnier aan de basis vast gelijmd zodat de deksel op de juiste positie sluit .
Laatst gewijzigd door Wim62 op 26/11/23, 19:16, 2 keer totaal gewijzigd.
Prusa printers vormen al jaren de bovenkant van het marktsegment en dat blijkt ook wel terecht gezien de resultaten. Het is en blijft een schitterende machine
Tja ik weet niet waarom, maar ik heb iets met Orcabot printers
Ik denk dat prusa op de consumenten markt de enige is die echt aftersales heeft. Daar betaal je natuurlijk ook voor maar voor iedereen die niet teveel wil aanpassen is denk ik dan ook met prusa het beste af. Voor mezelf vindt ik juist dat verbouwen aan de printer ook wel leuk dus vindt ik mijn creality printers prima. Ik denk wel dat mijn ender 3 pro inmiddels 2 x de aanschafprijs heeft gekost.
Hobby gebruiker, ender 3 pro met bigtreetech manta E3EZ met klipper/mainsail, ender 5 pro met E3EZ, CB2 en EBB36 met klipper/mainsail en orbiter extruder met orbiter sensor en een creality k1.
Banditoz schreef: ↑30/11/23, 07:54
Voor mezelf vindt ik juist dat verbouwen aan de printer ook wel leuk
Dat is dus iets dat me wel opvalt in de ontwikkeling van de 3D-printers. Het is net als destijds met computers, er werd wat af getweaked. En je pc was eigenlijk nooit af. Er waren legio beurzen die je kon afstruinen naar iets nieuws of iets beters. Maar tegenwoordig koop je een computer, hoef je behalve wat basisbeginselen, nergens verstand van te hebben en ben je slechts een "domme" gebruiker.
Die trend zie ik ook meer en meer bij 3D-printers verschijnen. De nieuwste generatie printers van Bambu zijn daar wel een goed voorbeeld van. En die zijn zelfs pas kort op de markt. Aan de ene kant is het een mooie en goede ontwikkeling omdat het zonder poespas veel betere en continue resultaten geeft. Aan de andere kant gaat er onderhand bij de 3D-printers ook weer een beetje de charme van het "pionieren" vanaf. Natuurlijk kun je nog steeds een printer kopen waar je zelf veel aan kunt doen, maar door het grote aanbod van (betaalbare) printers in het betere segment wordt de verleiding groot om simpelweg daarvoor te kiezen en al dat "geneuzel" met, soms complexe, aanpassingen van soft- en hardware verledentijd te laten zijn. Maar ja, zo gaat het nu eenmaal. We rijden ook niet meer in een eenvoudige Opel Kadett of een Daf 66 maar in een luxe SUV die ook nog eens het veelvoud kost van die nostalgische vervoersmiddelen. Het heet gewoon vooruitgang .....
Als je een krimptang hebt liggen zitten daar meestal ook enkele schroefdraden in. Meestal van ca. M2,5 t/m M5. Hiermee kun je eenvoudig de schroef op de juiste lengte maken. Zo heb je niet alle schroeven op lengte in voorraad nodig. Draai de schroef vanaf de zijde MET schroefdraad erin en net zover door tot de lengte overeenkomt op het snijvlak. Even kracht zetten en de schroef is op lengte. Niet andersom erin draaien, dus vanaf de zijde zonder schroefdraad, want dan beschadig je de schroefdraad van de schroef die overblijft.
Maak een account aan of log in om deel te nemen aan de discussie
Je moet lid zijn om een reactie te kunnen plaatsen
Maak een account aan
Geen lid? Registreer om lid te worden van onze community
Leden kunnen hun eigen onderwerpen starten en zich abonneren op onderwerpen
Het is gratis en duurt maar een minuut